fieldschool 2012

fieldschool 2012

Saxion Archeologie Blog!

Saxion Archeologie Blog

De blog voor de opleiding hbo Archeologie in Deventer is tot stand gekomen met behulp van PR en Communicatie afdeling van Saxion. Op deze blog staan ervaringen en verhalen over fieldschools, (buitenlandse) stages en excursies van en voor (aspirant) Saxion Archeologie studenten. Daarnaast kunnen studenten ervaringen delen en nieuwe studenten kunnen informatie vinden over de hbo opleiding Archeologie.
Vind jij het leuk om iets over de hbo opleiding Archeologie te vertellen? Wellicht heb je een verhaal over jou ervaring met je (doorstroom)minor of andere leuke anekdotes?

Een kort bericht (half A4-tje) voor deze blog is voldoende.
Graag ook foto's aanleveren die bij het bericht horen. Je kunt je verhaal/ ervaring naar mij (Roel Kramer) sturen en dan zorg ik ervoor dat het op de blog komt te staan. r.kramer@saxion.nl

vrijdag 8 maart 2013

De DAS

Wat is nu eigenlijk de DAS en wat doen we? Dat is een vraag die we voorbij horen komen en daarom willen wij ons graag even voorstellen!
Wij zijn de Deventer Archeologie Studievereniging en we hebben ons als doel gesteld om de opleiding hbo archeologie nog leuker te maken en meer diepgang te bieden. Laten we eerst eens vertellen waarom wij de Studievereniging hebben geiniteerd.

Tot een paar jaar geleden was de opleiding hbo archeologie een klein en hecht gezelschap.
De opleiding viel onder het particuliere Saxion Next en het collegegeld was twee maal zo hoog als tegenwoordig. Hierdoor waren de klassen klein.
Met de overgang naar Saxion werd de opleiding steeds groter en dit kan ervoor zorgen dat de hechte band tussen de studenten minder wordt.
Om de samenhang tussen de verschillende studiejaren te verbeteren is door enkele studenten het initiatief genomen tot het oprichten van de studievereniging DAS.

Met een groep van ongeveer 10 studenten werd een bestuur gevormd. Er is gekeken naar evenementen waaraan we kunnen meedoen, het opzetten van statuten, truien en T-shirts die we kunnen laten maken, musea die we kunnen bezoeken, etc.
Na deze grondige voorbereiding werd begin januari van dit jaar bij de notaris de handtekeningen van het bestuur onder de oprichtingsverklaring gezet.

We zijn met een groep studenten naar de Rijksdienst voor het Culturele Erfgoed in Lelystad geweest. Hierover straks meer op de hbo archeologie blog. Daarna kijken we naar de mogelijkheid om een meerdaagse reis naar een historische locatie in België of Duitsland te organiseren. We zijn bezig om te kijken hoe de DAS een steentje kan bijdragen aan de fieldschool maar daar vertellen we binnenkort meer over!

Naast het feit dat de DAS activiteiten organiseert die een extra dimensie kunnen geven aan de opleiding hbo Archeologie vinden we het ook belangrijk dat er regelmatig gezelligheid is en dat je samen met je medestudenten kunt ontspannen. Daarom worden er maandelijkse borrels georganiseerd rondom de tijd dat de studiefinanciering wordt gestort. Een DAS borrel is een leuke gelegenheid om eens met mensen te praten die je anders niet snel spreekt en om zo met anderen in contact te komen. Dat is heel handig in een werkveld waarin iedereen elkaar kent!

Dit is DAS in het kort, we hopen jullie terug te zien tijdens één van onze activiteiten of bij een gezellige borrel!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de DAS

Vragen of suggesties ? Mail ons: studiedas@gmail.com of stel je vraag via onze Facebookpagina.