fieldschool 2012

fieldschool 2012

Saxion Archeologie Blog!

Saxion Archeologie Blog

De blog voor de opleiding hbo Archeologie in Deventer is tot stand gekomen met behulp van PR en Communicatie afdeling van Saxion. Op deze blog staan ervaringen en verhalen over fieldschools, (buitenlandse) stages en excursies van en voor (aspirant) Saxion Archeologie studenten. Daarnaast kunnen studenten ervaringen delen en nieuwe studenten kunnen informatie vinden over de hbo opleiding Archeologie.
Vind jij het leuk om iets over de hbo opleiding Archeologie te vertellen? Wellicht heb je een verhaal over jou ervaring met je (doorstroom)minor of andere leuke anekdotes?

Een kort bericht (half A4-tje) voor deze blog is voldoende.
Graag ook foto's aanleveren die bij het bericht horen. Je kunt je verhaal/ ervaring naar mij (Roel Kramer) sturen en dan zorg ik ervoor dat het op de blog komt te staan. r.kramer@saxion.nl

dinsdag 4 juni 2013

Media aandacht Fieldschool 2013

Hieronder volgt een greep van krantenartikelen over de opgraving in Epse

'Studenten vinden in Deventer bijzonder grafmonument' (RTV oost zaterdag 1 juni 2013)
Studenten van de opleiding Archeologie van Hogeschool Saxion hebben in Deventer een grafmonument uit de late Bronstijd opgegraven.
http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=164741&cat=1&rubriek=2
Tevens op de pagina een radio-interview met Bart Vermeulen (stadsarcheoloog Deventer)
Grafmonument Epse



'Studenten vinden in Deventer bijzonder grafmonument uit Bronstijd' (site gemeente Deventer Gepubliceerd: 31 mei 2013)
Studenten van de Hbo-opleiding Archeologie van Saxion hebben in Deventer een grafmonument uit de late Bronstijd (1150 tot 800 v. Chr.) opgegraven. De resten van dit zogenaamde langbed zijn meer dan 20 m lang en 10 m breed. Resten van dit soort grafmonumenten waren tot nu vooral bekend uit Drenthe en Groningen.
http://www.deventer.nl/ontspannen/cultuur/archeologie/archeologisch-nieuws/2013/5/31/studenten-vinden-in-deventer-bijzonder-grafmonument-uit-bronstijd


'Vondst van graf uit Bronstijd bij Deventer'
(De Stentor 31 mei 2013)
DEVENTER/EPSE- Studenten van de HBO-opleiding Archeologie van Saxion hebben op het toekomstige bedrijventerrein A1 bij Deventer een grafmonument uit de late Bronstijd ontdekt.
http://www.destentor.nl/regio/deventer/vondst-van-graf-uit-bronstijd-bij-deventer-1.3844622

'Archeologie-studenten vinden bijzonder grafmonument'
(Sax.nu 31-05-2013)


Studenten van de opleiding Archeologie hebben in Deventer een grafmonument uit de late Bronstijd opgegraven. Resten van dit soort grafmonumenten waren tot nu toe vooral bekend uit Drenthe en Groningen. De opgraving gebeurde tijdens de Fieldschool van de opleiding.
http://www.sax.nu/Nieuws/TabId/31405/art/676447/archeologie-studenten-vinden-bijzonder-grafmonument.aspx

'Graf uit Bronstijd' Studenten graven grafmonument opStudenten van de Hbo-opleiding Archeologie van Saxion hebben in Deventer een grafmonument uit de late Bronstijd (1150 tot 800 v. Chr.) opgegraven. De resten van dit zogenaamde langbed zijn meer dan 20 meter lang en 10 meter breed.
(Deventer Post  5-6-2013)
http://www.deweekkrant.nl/files/pdfarchief/DPT/20130605/DPT_DPT-1-01_130605_2.pdf


Ook in de landelijk krant het Algemeen Dagblad staat onder het kopje Overijssel;
'Studenten Graven Grafmonument op'
Studenten archeologie van Saxion Hogeschool hebben in Deventer een grafmonumenten uit de late Bronstijd een grafmonument opgegraven. De resten van de grafheuvel zijn meer dan 20 meter lang en 10 meter breed, meldt de gemeente Deventer. Het is nog niet duidelijk of er menselijke resten in de graven liggen. Wel is een klein hangertje gevonden bij de opgraving op het A1 Bedrijvenpark. Dit soort monumenten is in het verleden vooral in Drenthe en Groningen gevonden.

'Opzoek naar schaduw in het zand'
(De Stentor vandaag (4-6-2013))
Link volgt nog...

Genoeg over de fieldschool te lezen dus!
Klik op bovenstaande links om het gehele artikel te lezen.